Blog

Nyheder, inspiration og tips

Hvordan repræsenterer du bedst dig selv, til den virksomhed du gerne vil arbejde for?

Hvordan repræsenterer du bedst dig selv, til den virksomhed du gerne vil arbejde for?

03.10.2018 Jakub Dano

1. INTRODUKTION

Førstehåndsindtrykket

via GIPHY

Du får aldrig en ny chance til at lave et førstehåndsindtryk igen, så sørg for at det er et godt et.

Håndtryk

via GIPHY

Den første og sidste kontakt med et menneske er håndtrykket. Da du ønsker at præsentere dig selv så selvsikker som muligt, skal du lade dit håndtryk være stærkt, men ikke “knogleknusende”. Det kan ske, at vi et forsøg på at virke selvsikre kommer til at klemme hånden for hårdt.

Kropssprog

Ud over håndtrykket siger vores positionering af kroppen meget om vores selvværd. Undgå at krydse arme og ben, da det kan udstråle en lukkethed og usikkerhed, hvilket muligvis kan forårsage mistillid. Sørg for at rette ryggen og vis tilstrækkelig selvtillid, men ikke for meget da det kan virke arrogant. Vær opmærksom på privatsfæren af intervieweren og gå ikke for tæt på, da det virker aggressivt og ubehageligt. En passende distance fra privatsfæren er omkring 50 centimeter.

Tonen i din stemme

via GIPHY

Ligesom med håndtrykket ønsker du også, at tonen i din stemme arbejder til din fordel. Du bør tale klart og tydeligt, så intervieweren forstår dig, og bør undgå råben og et overdrevet ordforråd. Når du taler, bør du tage korte pauser, som giver muligheden for intervieweren at afbryde dig. I disse øjeblikke kan du lære vigtige oplysninger om det firma, som du gerne vil arbejde i.

2. PRÆSENTATION

Mål

Før du tager til arrangementet, skal du definere dine mål. Du vil gerne have så mange relevante kontakter som muligt. Det kan være, du er interesseret i at arbejde for en af virksomhederne, eller du er interesseret i hvilke slags job, de forskellige virksomheder kan tilbyde. Når du har et klart mål, er det meget lettere at forberede dig til arrangementet og tale med repræsentanterne fra virksomhederne.

Personlig præsentation

via GIPHY

Tænk over hvad du gerne vil fortælle om dig selv til intervieweren. Forbered en kort vejledende præsentation. Hvis du søger et job i en speciel virksomhed, skal du rette præsentationen til virksomhedens krav. Den introducerende præsentation bør være kort og præcis, du vil ikke tale for længe, og kede personen der lytter til dig. Før du tager til arrangementet, vil det være en god ide at forberede nogle pointer, som du gerne vil tale om i samtalen efter din præsentation.

Diskussionspunkter

https://giphy.com/gifs/black-men-man-dormtainment-l4hmWKVDDUpiq355K Vær en interessant og dygtig samtalepartner. Forbered pointer til diskussionen. De kan være i form af spørgsmål, relateret til de færdigheder du gerne vil fremhæve. De kan være i form af udsagn, der vedrører dine overførbare færdigheder.

Overførbare færdigheder

Hvis du er nybegynder og ikke har mange tekniske færdigheder eller års erfaring, er det en god ide at forberede en liste af overførbare færdigheder. Det er disse færdigheder, der vil gøre dig interessant overfor den virksomhed, der vil ansætte dig til et job eller en praktikplads. Her er et par eksempler: evnen til at prioritere, analyse, struktur, god tidsadministration, evnen til at arbejde under pres, multitasking, at være lærenem osv.

3. KONCLUSION

Spørgsmål

via GIPHY

Et jobinterview ender ofte med: “Har du nogen spørgsmål til os?”. Denne del er meget vigtig for dig, da du kan få oplysninger, som du ellers ikke ville have fået. Derudover viser du interesse ved at stille spørgsmål til slut i samtalen. Hvis du kan, skal du researche detaljer om virksomheden, inden du har samtalen og derefter stille dem spørgsmål forbundet specifikt til dem. Dette vil vise intervieweren, at du satte tid af til at undersøge dem. Eksempel: Hvad er udviklingsmetoden i virksomheden? Hvor mange medarbejdere har I i øjeblikket? Hvad ville være jeres ideelle kandidat til jobbet? Hvilke slags projekter ville jeg komme til at arbejde med?

Visitkort og opfølgning

Virksomhederne har ofte visitkort. Selv hvis de ikke giver dem, skal de bede om et visitkort. Det er en god måde, at huske hvem du har snakket med. Hvis du er interesseret i at arbejde for virksomheden, skal du lave en opfølgning og sende dem en e-mail. Send den dagen efter og tak dem for deres tid og giv derefter udtryk for din interesse i et fremtidigt samarbejde. Hvis du har en hjemmeside eller en Linkedin profil, er det en god idé at sende det med, så de kan få mere information om dig.

Håndtryk og et “mange tak”

via GIPHY

Slut samtalen af med et stærkt håndtryk og et “mange tak”. Gode manerer kan gøre underværker. :) Vi har givet en masse tips, men lad dem ikke forskrække dig. I sidste er det vigtigste, at du er afslappet og selvsikker. Vi vil trods alt ikke foregive os for noget, vi ikke er. :)

uddannelse Førstehåndsindtrykket Kropssprog Håndtryk Tonen i din stemme Mål Personlig præsentation Diskussionspunkter Overførbare færdigheder Spørgsmål Visitkort og opfølgning Håndtryk og et “mange tak” repræsenterer arbejde virksomhed programmering programmør code

Se hvilke kurser vi tilbyder

Web Development 1

Web Development 1

Online 03.05.2021

Lær at bygge hjemmesider og web applikationer. På dette 12-ugers kursus vil du lære både frontend (HTML, CSS) og backend (Python) udvikling!

Fra 6000,00 DKK

Tilmeld dig dette kursus

Tilmeld dig nyhedsbrev