Blog

Nyheder, inspiration og tips

Hvis du vil overleve som designer, har du bare at lære programmering!

Hvis du vil overleve som designer, har du bare at lære programmering!

07.09.2018 Jakub Dano

SILICON VALLEY FORSTÅR ENDELIG designets essentielle rolle. Produkter er i den seneste år begyndt at se bedre ud end nogensinde før. Brugen af grænseflader er blevet mere intuitiv, og vigtigheden af designere er stigende. Designerens rolle i teknologien ændrer sig. Kendskab til brugeren er ikke længere nok, da virksomheder leder efter designere, der forstår programmeringen og også kan skrive et par linjer JavaScript.

via GIPHY

Der findes få teknisk dygtige designere - disse er mennesker, der hverken er programmører eller designere. Sådanne hybrider er meget attraktive for virksomheder, der søger medarbejdere, der er i stand til at finde et problem, såvel som at løse det. “Når du kan begge dele, kan du alt det, som ingen andre kan” siger John Maeda. “Alle innovative tech virksomheder leder efter den slags folk til deres team.”

Maeda er for design, hvad Warren Buffet er for finans - En teknisk dygtigt mand med mere end et årti af MIT Media Lab erfaring, før han blev præsident af Rhode Island School of Design, partner hos Kleiner Perkins - virksomheden for venturekapitalinvesteringer. Og nu er han leder af computer design hos Automattic, som er moderselskabet af Wordpress.com. Maeda tager årligt til festivalen South by Southwest for at holde et oplæg og give sin rapport over hvilken påvirkning, design har på teknologien og erhvervslivet.

via GIPHY

Design har stadig sine øjeblikke.

Selskaber som Accenture, Deloitte og Capital One har overtaget mere end 71 uafhængige design konsulentfirmaer siden 2004. 50 ud af disse multi-million euro opkøb er sket inden for de seneste to år.

Forretnings fakulteterne begynder i mellemtiden at tilføje design som et af hovedelementerne. Virksomheder som McKinsey og IBM sætter designere i højere ledelsesstillinger, hvilket er en yderligere anerkendelse af design som en profession.

Designs rolle ændrer sig hele tiden i verden. Maeda påpeger, at de mest succesfulde designere er dem, der er i stand til at arbejde med ord, kodning og stemme. Designere som ved hvordan, man skaber en god og brugervenlig oplevelse med en chatbot eller via en lydgrænseflade, som er nogle af de mest almindeligt anvendte kommunikationsmetoder.

Maeda citerer Susan Stuart, som sammenligner UX design med at skrive. “Det er her, jeg godt kunne tænke mig at tegne parallellen med at skrive - fordi en kernefunktionalitet i interaktionsdesigneren er at kunne forestille sig brugerens motivation, handlinger, reaktioner udfordringer, succeser og et helt sæt af “hvad nu hvis” scenarier”, siger hun. “Dette er færdigheder som en forfatter besidder.”

I år uddybede Maeda ideen om designernes færdigheder, og der blev lagt særlig vægt på området computer design (et område der har udviklet sig siden midt 90’rne). Maeda skelner mellem “klassiske” designere, som designer til en specifik gruppe af mennesker (grafisk, industriel designer), og “computer” designere som mest beskæftiger sig med programmeringen og bygger udviklende produkter, der påvirker mange millioner mennesker.

via GIPHY

Et godt eksempel er Instagram, hvor de ledte efter en balance mellem ingeniør- og design begrænsninger fra begyndelsen. I de tidlige stadier fyldte portræt- og landskabs funktionen for meget; i stedet for at afgrænse interfacet til den ene eller den anden valgte Instagrams designere, at billederne skulle være kvadratiske. “Ved at være kvadratisk behøvede du ikke længere at tage stilling,” siger Maeda. “Det var en fantastisk beslutning.”

Designere der har kendskab til programmering, har altid været eftertragtede hos tech virksomheder. Maeda forudser dog, at der vil være et bristepunkt i dette område. Når grænsen mellem teknik, skrivning og design er sløret, bliver designerens opgaver i stigende grad indviklet i udviklingsprocessen. I sidste ende bliver design som et selvstændigt felt mindre synligt, men endnu vigtigere end før. Og en eller anden dag har designområdet ikke brug for Maedas 50 siders rapport om glorificeringen af vigtigheden ved design.

Kilde: https://bit.ly/2n9GXGY

programming uddannelse code coding færdighederne IT-færdigheder design html css java javascript

Se hvilke kurser vi tilbyder

Web Development 1

Web Development 1

Online 03.05.2021

Lær at bygge hjemmesider og web applikationer. På dette 12-ugers kursus vil du lære både frontend (HTML, CSS) og backend (Python) udvikling!

Fra 6000,00 DKK

Tilmeld dig dette kursus

Tilmeld dig nyhedsbrev