Blog

Nyheder, inspiration og tips

Hvad er det bedste programmeringssprog for nybegyndere at starte med?

Hvad er det bedste programmeringssprog for nybegyndere at starte med?

22.03.2018 Monta Dedele

Dette er et af de mest almindelig spørgsmål, som nybegyndere spørger om. Så hvad gør du (som nybegynder), når dette spørgsmål dukker op?

Du går på Google, du spørger forskellige forummer og du spørger venner og bekendte som allerede ved hvordan man programmerer.

Hvilket svar får man oftest? Hver af dem foreslår deres yndlings sprog til at begynde med. Eller det sprog de selv startede ud med.

Dette gør dig endnu mere forvirret, fordi du ikke får det samme svar fra dem allesammen. Så hvem har ret?

Dem allesammen og ingen af dem :)

Ethvert (større) programmeringssprog kan (med tiden) skaffe dig et job. Du kommer til at arbejde med mange forskellige programmeringssprog som programmør. Der er ingen, der kun kender eller arbejder med et enkelt.

Så i stedet for at lære et specifikt programmeringssprog, bør du lære programmerings koncepter. Koncepter eller grundlæggende forhold der deles på tværs af alle (eller de fleste) programmeringssprog. Når du lærer de grundlæggende koncepter, vil det være lettere at skifte mellem de forskellige sprog.

Okay, men så kommer vi til det næste spørgsmål: *Hvilket programmeringssprog er bedst til at lære disse grundlæggende koncepter? *

Min mening: Start med Python.

Hvorfor? Hovedsageligt på grund af den simple og rene syntaks.

Jeg har undervist mange nybegyndere i programmering, og hvis jeg brugte et sprog som JavaScript, ville jeg spilde meget af tiden på at finde manglede parenteser i stedet for at fokusere på de grundlæggende programmering koncepter.

Hvorfor ikke HTML og CSS?

HTML og CSS er gode sprog til at lære at kode med, men de er ikke programmeringssprog. HTML er et markup language, og CSS er et stylings sprog. Ikke desto mindre er det en god måde, at blive fortrolig med hvordan kode ser ud, og hvordan man skriver det, og jeg vil bestemt anbefale, at man lærer det. Men hvis man vil lære programmering, skal man starte med Python.

Tilmeld dig nyhedsbrev