Blog

Nyheder, inspiration og tips

Filip Potočnik, Smartninja studerende fra Kroatien: “Bare kast dig ud i det, programmering er en fantastisk mulighed!”

Filip Potočnik, Smartninja studerende fra Kroatien: “Bare kast dig ud i det, programmering er en fantastisk mulighed!”

25.10.2018 Jakub Dano

Hvem er du og hvad laver du?

Jeg hedder Filip Potočnik, og jeg arbejder pt. som Junior developer i Renderspace.

Du deltog i to SmartNinja kurser, hvor du endte ud som en af de bedste i klassen. Kan du kort beskrive din oplevelse?

Oplevelsen var fantastisk. Før kursets start prøvede jeg at lære at kode, men fejlede. Jeg var ikke vedholdende nok til at nå det “første skridt”. Det nåede jeg til gengæld på kurset, og her lærte jeg en hel verden af programmering.

Du fik et job efter Web development kurserne?

Ja det gjorde jeg. Til at starte med lavede jeg mest begynder opgaver som at opsætte forsendelser og indtaste data i CMS, men nu laver jeg både hjemmeside opsætning og også mere avancerede funktioner.

Vil du sige, at de to kurser du deltog i, gav dig den viden, du havde brug for at starte en karriere som programmør? Beskriv kort.

Jeg deltog i kurset Web development 1. Kurset gav mig et indblik i programmerings scenen, og lærte mig de grundlæggende principper, af hvordan ting fungerer. Vi havde en virkelig dygtig instruktør, Rok Povšič, som gjorde det lettere at lære programmering. :) I mit tilfælde fik jeg nok viden, til at kunne gennemgå materialet igen og hermed opdage nye ting, til så i sidste ende at få nok viden til at kunne gøre en karriere ud af det.

Har du lært et nyt sprog? Hvilket et? Ville du sige at din viden fra kurset har været et godt værktøj til at lære nye sprog?

Ja det har jeg - Javascript og jQuery. Hvis jeg for eksempel ville have et job, var det lettere for mig at lære Javascript og gå af frontend vejen, frem for backend vejen. Jeg foretrækker personligt frontend. Men det er også rart at have nok viden om backend, til at kunne forstå, hvordan det fungerer. Den viden, jeg opnåede på kurset, var meget brugbar. Jeg lærte de grundlæggende koncepter, der gælder for programmering, og jeg kan derfor “let” skifte til et andet programmeringssprog. :)

Hvad er dine karrieremål?

Hvad angår programmering er mit kortsigtede mål at lære hele frontend teknologien. Så jeg kan kalde mig selv for frontend udvikler. Det er mit mål for de næste 2-3 år. Mit lidt mere langsigtede mål er iOS udvikling. iOS udvikling har altid fascineret mig, også før jeg begyndte at programmere, så det er derfor noget, jeg meget gerne vil lære.

Har du nogle råd til dem som overvejer at begive sig ud på “rejsen” til programmering?

Lad være med at haste dig igennem det, hvert programmeringssprog og teknologi er meget vigtig. Bare kast dig ud i det, programmering er en fantastisk mulighed!

programmering coding code uddannelse developer kurser development web instruktør karrieremål iOS programmeringssprog

Se hvilke kurser vi tilbyder

Web Development 1

Web Development 1

Online 03.05.2021

Lær at bygge hjemmesider og web applikationer. På dette 12-ugers kursus vil du lære både frontend (HTML, CSS) og backend (Python) udvikling!

Fra 6000,00 DKK

Tilmeld dig dette kursus

Tilmeld dig nyhedsbrev