Blog

Nyheder, inspiration og tips

8 TEGN AT DU ER EN FØDT PROGRAMMØR

8 TEGN AT DU ER EN FØDT PROGRAMMØR

20.05.2021 Allan Siegfred

Mange fuldtids programmører gik ikke i skole for at lære at kode. Der er mange måder at lære et fag på, men intet kan erstatte den indsats en person lægger i det.

Igennem vores arbejde har vi mødt mange mennesker der har mærket en lille programmør i deres mave og kastet sig ud i at lære de nødvendige evner. Men noget vi her hos Smart Ninja har undret os over i et stykke tid er to spørgsmål: Hvilke fælles kendetegn er der mellem folk der bliver/er gode programmør og hvad er tegnene på at du også vil være en god programmør.

1. Du er en problemløser

Programmering handler om at løse problemer. Det kræver, at du selv finder og løser problemer, og samtidig tager højde for deadlines og budgetter. Og hvordan ved du om du kna lide problemløsning? Kan du lide at spille strategispil, løse puslespil løser problemer og samtidig tager højde for givne deadlines og budgetter. Og hvordan ved du, om du kan lide problemløsning? Nå, kan du lide at spille strategispil- løse et puslespil, spille skak, videospil, ...? Hvis ja, kan programmering være noget for dig.

2. Du er kreativ

En stereotypisk ide om kodning, er at det kun handler om logik. Selvom kodning kræver en hvis form for logisk tænkning, så er kreative ideer lige så vigtige. Nogle problemer er for komplekse til kun at blive løst ved hjælp af logik - et kodning problem har tit flere løsninger. Et flair for en kreativ fremgang vil derfor ikke kun gøre dig mere innovativ og en bedre programmør, det vil også gøre dig mere attraktiv for en potentiel arbejdsgiver. Når du har håndteret det grundlæggende, så starter kreativiteten og improvisationen!

3. Du elsker at skabe og bygge ting

Følelsen af at bygge og skabe sine egne ting er fantastisk! Og hvis du er nysgerrig efter hvordan ting er lavet, hvordan de fungerer og tænker på, hvordan du forbedrer dem, så er du en perfekt kandidat til at blive programmør! At være interesseret i at opbygge noget fra bunden er grundlæggende for at gøre ideer til virkelighed, og en grundlæggende færdighed for programmører at have.

4. Du er interesseret i datalogi

Du elsker at læse om computer historie, begyndelsen, teorien. Det er vigtigt at forstå, hvad der allerede er gjort, udviklet og opdaget. Der nytter ikke at genskabe noget, der allerede fungerer perfekt. Så at have viden om hvad der allerede eksistere, og interessen til at researche det, er en fordel som programmør.

5. Du elsker teknologi

Du vil ikke kun kende historien, og hvad der hidtil er blevet anvendt i denne videnskab, du vil vide alle de tekniske nyheder! Uanset om det er den nyeste version af en smartphone eller computer, kamera, spilkonsol, så ved du alt om det! Du er interesseret i hvordan teknologi kan bidrage til verden, og du er motiveret til at udvikle innovative systemer og produkter. Du er nysgerrig efter fremtiden og tænker på hvordan du kan bidrage med din teknologiske viden. Denne slags drive er fantastisk for en programmør at have.

6. Du er en holdspiller

Kodning kræver meget teamwork. Koderne skal gennemgås og finjusteres med holdet for at koden opfylder de nødvendige krav og ikke har fejl. Uanset om du arbejder med et team i en virksomhed eller freelancing for forskellige kunder, skal du have god evne til at samarbejde med mennesker. Du skal være god til at modtage (konstruktiv) kritik og høre andres forslag. Men på den anden side skal du også kunne præsentere dine meninger og argumentere godt for andre. Du skal forklare hvorfor og hvordan det du lavede virker, så det er forståeligt for andre, inklusiv folk der aldrig har set en enkel linje kode.

7. Du har en meget god hukommelse og opmærksomhed på detaljer

Med dette job kan du ikke være sjusket! Det handler om detaljer, detaljer, detaljer! Selvom du kun går glip af en prik i koden, kan det ændre en vellykket kode til en fuldstændig fejl.

Desuden kan nogle problemer når du koder, virke helt urelateret til hvad du ellers har lavet. Dette er dog ikke altid korrekt. Her kommer hukommelsen ind i billedet; at have evnen til at huske tilbage og finde løsninger fra tidligere erfaringer er uundværlig. Samtidig skal man som programmør være i stand til at systematisk kigge store mængder data igennem og analysere hver del, hver for sig og som et samlet stykke arbejde.

8. Du er selvmotiveret og har utrolig tålmodighed

At blive programmør er ikke noget der sker på en dag. Det tager tid, arbejde, erfaring og tålmodighed. Der vil være tidspunkter, hvor du rammer en mur og du bare vil give op, men du skal overvinde den hindring på den bedste måde, du kender. Du skal være organiseret, vedholdende og stærkt motiveret. Før du begynder at kode, skal du vide "hvorfor vil du kode" (hvilket problem du vil løse, hvilket projekt du vil arbejde på ...). Mål som dette er noget, der holder dig motiveret gennem din vej.

Desuden, selv når du når et meget højt niveau af viden og erfaring, er efteruddannelse nødvendig, da kodning og IT generelt bliver forbedret og opdateret hele tiden. Det gør det meget udfordrende og endnu mere spændende!

Kan du nikke genkendende til de her evner, og er din nysgerrighed for programmering blevet rørt? Men programmering kan virke uoverskueligt, hvor skal man starte?

Hvad med vores GRUNDLÆGGENDE PROGRAMMERING (PYTHON) kursus, hvor du bliver undervist i de grundlæggende programmerings-principper, der kan bruges til alle programmeringssprog? Til dig der er mere interesseret i at lære hvordan man laver hjemmesider og apps, der har vi WEB DEVELOPMENT 1.

Lige meget hvad du er interesseret i inden for kodning, så har vi noget til dig. Tjek alle vores kurser for at finde det perfekte program til dig.

Tilmeld dig nyhedsbrev