Blog

Nyheder, inspiration og tips

5 TIPS TIL AT FÅ DIT FØRSTE PROGRAMMØR JOB

5 TIPS TIL AT FÅ DIT FØRSTE PROGRAMMØR JOB

22.08.2018 Jakub Dano

Har du problemer med at finde dit første job som programmør? Vi har samlet nogle brugbare tips der kan hjælpe dig!

1. Lav din online portfolio

At lave en portfolio er det FØRSTE trin for enhver, der leder efter et job som programmør. Arbejdsgiveren kigger som det første på internettet (personlige hjemmesider, Github, Linkedin osv.) En portfolio er en god mulighed til at vise dine færdigheder og din personlighed. Virksomheder lægger vægt på, hvor hurtigt en eventuel kandidat kan tilpasse sig firmaet og lære nye færdigheder.

via GIPHY

2. Fyld din portfolio med projekter

Når du har oprettet din portfolio, er det tid til at tilføje dine projekter. Ingen bekymring hvis du ikke har nogen projekter endnu. Vi anbefaler som det første, at du laver nogle simple projekter for dig selv (hint: du kan tilføje dine lektier fra SmartNinja). Det vigtigste er, at du kan vise, at du forstår programmering, og at du kan skrive en god kode.

via GIPHY

3. Tilføj din kode til Github

Det, at du kan finde ud af at bruge Github, er et plus i sig selv. Tilføj din bedste kode til Github. Når du tilføjer indhold, skal du være konsekvent. Dette vil bevise, at du udvikler dine programmeringsfærdigheder regelmæssigt. Ingen grund til bekymring hvis dine projekter er imaginære, det, der er vigtigt, er, at du har en ren kode, og dine projekter er velorganiserede. Inkluder et README dokoment i dine projekter, for at vise at du kan tilslutte dig deres fælles teams og kode med på projekter.

4. Bliv en del af et open source projekt

Hvis de fleste af dine projekter kommer fra kurser og imaginære projekter, vil vi anbefale, at du bliver en del af et open source projekt og udvikler dine samarbejdsevner. “Open source” betyder at koden er offentligt tilgængelig og kan blive ændret af hvem som helst. At deltage i et open source projekt vil forbedre dine programmeringsevner, du vil få erfaring i samarbejde og du vil komme i kontakt med andre programmører. På Explore Github kan du finde en masse projekter, du kan blive en del af. Når du finder et projekt, der interesserer dig, skal du ikke være bange for at tage det første skridt. Her er et par måder, du kan gribe det an som nybegynder: lede efter og rapportere fejl, hjælpe med skemalægning, beta teste, forbedring af dokumentation osv.

via GIPHY

5. Deltag i et Hackathon

Har du nogensinde hørt om et hackathon? Det er en sjov og spændende mulighed for dig til at møde mennesker med samme interesser, løse interessante problemer, prøve at kode med et team, og i sidste ende kan det være, du vinder en præmie. At deltage i et hackathon ser godt ud på CV’et, men det kan også være, det åbner muligheder for at arbejde til selve eventet - enten for organisationen eller for en af deltagerne. Hold øje med hvor der bliver afholdt hackathons.

github dokoment projekter programmører hackathon smartninja portfolio online programmør tips

Se hvilke kurser vi tilbyder

Web Development 1

Web Development 1

Online 03.05.2021

Lær at bygge hjemmesider og web applikationer. På dette 12-ugers kursus vil du lære både frontend (HTML, CSS) og backend (Python) udvikling!

Fra 6000,00 DKK

Tilmeld dig dette kursus

Tilmeld dig nyhedsbrev